Search

Lever- en galreiniging volgens de methode van Andreas Moritz


Wist je dat je lever het belangrijkste orgaan is dat verantwoordelijk is voor je energie? De lever ongeveer 400 functies, waaronder het ontgiften van alcohol, bacteriën, parasieten en chemische stoffen zoals van medicijnen. De lever filtert 1.5 liter bloed per minuut! De meesten van deze gefilterde afvalstoffen verlaat de lever via de galstroom, dewelke alleen goed kan doorstromen als deze vrij is van stenen.

Door onze westerse manier van leven en eten ontstaan er samenklonteringen van verdikt gal in de galkanalen van de lever. Deze samenklonteringen of steentjes die zich in de lever galkanalen vormen, verhinderen de galstroom.


Gal is van essentieel belang voor het afbreken van vetten uit onze voeding en toxines uit de lever, daarbij ontzuurt en zuivert het de darmen. Een ontoereikende vetvertering is te herkennen aan : drijvende ontlasting en het gebruik van de toiletborstel, ‘remsporen’ dus.

Normaal maakt de lever één tot anderhalve liter gal aan per 24 uur.Door de galstenen die de galkanalen in de lever verstoppen kan dit verminderen tot 85 ml (een kopje) per 24 uur. Je kan je voorstellen wat voor een negatieve gevolgen dit heeft voor je spijsvertering en de ontgiftingscapaciteit van je lichaam.

Een onvermijdelijk gevolg is dat er teveel gifstoffen in het bloed achterblijven wat de oorzaak is van veel voorkomende klachten en ziekten zoals:

  • Acne

  • Misselijkheid

  • Spijsverteringsproblemen: vooral de vetvertering

  • Hoofdpijnen - migraine

  • Klei-kleurige ontlasting

  • Constipatie - verstopping

  • Opgeblazen gevoel

  • Winderigheid

  • Pijn tussen de schouderbladen

Wanneer je bovenstaande symptomen herkent kan een gal-leverreinigingskuur nuttig zijn. Indien je graag meer informatie hierover hebt kan je eerst het boek lezen van Andreas Moritz: De ongelooflijke lever en galblaaszuivering.

Deze kuur doe je elke maand totdat je geen resultaat meer ziet in de vorm van geel-groene steentjes in de toiletpot.

Deze steentjes zijn zacht wanneer deze in de toiletpot belanden, dit komt dankzij het appelzuur in het appelsap, daardoor kunnen deze steentjes weg uit de galwegen, dit onder invloed van de provocatie door het drinken van het mengsel pompelmoessap en olijfolie.

Lever- en galreiniging volgens de methode van Andreas Moritz

Drink eerst 6 dagen elke dag 1 liter appelsap, bij voorkeur biologisch.

Op dag 6 eet je niet meer na het middagmaal en doe je deze kuur:

TIP : zorg ervoor dat je geen verplichtingen hebt de ochtend van dag 7

Avond

18.00 uur

Doe vier eetlepels magnesiumsulfaat en 750 ML water (= 3 longdrink glazen van elk 250 ML) mineraalwater in een fles of kan. Verdeel dit in 4 porties van elk ¾ glas. Drink nu je eerste portie. Je kunt daarna een paar kleine slokjes water nemen om van de bittere smaak af te komen; je kan ook een klein beetje citroensap toevoegen om de smaak te verbeteren. Sommige mensen drinken het met een rietje zodat ze minder proeven; de neus dichtknijpen kan ook helpen. Poets na het drinken van deze oplossing je tanden. Een van de belangrijkste functies van het magnesiumsulfaat is om de galkanalen te verwijden, zodat de stenen er makkelijker door kunnen. Daarbij, verwijdert het afvalstoffen die het doorspoelen van de stenen zouden kunnen hinderen.

20.00 uur

Drink je tweede (3/4) glas met magnesiumsulfaat.

21.30 uur

Als je tot nu toe geen ontlasting hebt gehad en je hebt ook de afgelopen vierentwintig uur geen darmspoeling gedaan, neem dan een klisma: te koop bij de apotheek of via internet, dit activeert een serie stoelgangen.

21.45 uur

Was 1-2 pompelmoezen. Pers deze en verwijder de pulp. Je hebt ¾ glas sap nodig. Doe het sap en een half glas olijfolie in een kan of bokaal met deksel. Doe het deksel goed dicht en schud zo’n halve minuut of totdat de oplossing waterig wordt. Het beste is om dit mengsel om 22.00 uur te drinken, maar als je voelt dat je nog een paar keer naar het toilet moet, mag je deze stap 10 minuten uitstellen.

22.00 uur

Sta naast je bed, of ga rechtop zitten en drink dit mengsel liefst in één keer. Sommige mensen vinden het prettiger om dit met een rietje op te drinken.

Je neus dichtknijpen kan ook helpen: zo proef je bijna niets.

Als het nodig is kan je bijvoorbeeld wat honing nemen tussen de slokken door. Dit helpt om het drankje goed weg te drinken. De meeste mensen hebben er echter geen probleem mee om het mengsel in één keer op te drinken. Doe dit binnen de 5 minuten (oudere en zwakkere mensen kunnen er wel wat langer over doen).

Ga aansluitend meteen liggen: dit is belangrijk om de galstenen te helpen loskomen. Doe de lichten uit en lig plat op je rug met 1-2 kussens die je iets oprichten. Je hoofd moet hoger liggen dan je buik. Als dit niet comfortabel voelt, ga dan op je rechter zijde liggen met je knieën opgetrokken.

Lig 20 minuten zo stil mogelijk en probeer niet te praten. Een boek lezen of wat televisie kijken kan natuurlijk wel.

Je kunt de stenen mogelijk als knikkers voelen bewegen door de galwegen. Dit is pijnloos, omdat het magnesiumsulfaat de kanalen wijd open en ontspannen houdt en de gal die tegelijkertijd met de stenen uitgescheiden wordt, houdt de kanalen gesmeerd (anders dus dan bij een galaanval, wanneer gal en magnesium niet aanwezig zijn).

Nu kan je slapen.

Als je gedurende de nacht het gevoel hebt dat je naar het toilet moet, kan je gewoon gaan. Check of er al galstenen in je ontlasting zitten (erwt groene of geel bruine kleur ). Je kunt je misselijk voelen tijdens de nacht en/of in de ochtend. Dit komt door het loskomen van galstenen en gifstoffen vanuit de lever en de galblaas. Daardoor wordt het olie-mengsel terug de maag in geduwd. Deze misselijkheid verdwijnt in de loop van de ochtend.

De volgende ochtend

06.00 – 6.30 uur

Bij het opstaan, maar niet voor 06.00 uur, drink je je derde ¾ glas magnesiumsulfaat (als je veel dorst hebt, kan je eerst een glas warm water drinken en daarna je magnesiumsulfaat-oplossing innemen). Rust, lees of mediteer. Als je nog moe bent, kan je terug naar bed gaan, maar het is het beste als je lichaam rechtop blijft. De meeste mensen voelen zich gewoon goed en doen wat lichte oefeningen, zoals Yoga bijvoorbeeld.


08.00 – 08.30 uur

Drink je vierde een laatste ¾ glas magnesiumsulfaat.

10.00 – 10.30 uur

Nu kan je bijvoorbeeld vers geperst vruchtensap drinken. Een half uur later kan je één tot twee stukken vers fruit eten. Een uur later kan je gewoon licht verteerbaar voedsel nemen. Tegen de avond of de volgende ochtend voel je de eerste tekenen van verbetering en kan je weer eten zoals je gewend bent.

! Mensen met constipatie maken best een afspraak voor een colonhydrotherapie op dag 6 in de namiddag, kwestie van griepachtige klachten te vermijden.256 views0 comments

Recent Posts

See All