Voorbereidingen

De adviezen die volgen zijn ondergeschikt aan dewelke eventueel gegeven werden door een arts in het geval u werd doorverwezen, indien deze afwijken van onderstaande:

 

Laxeermiddel

Om maximaal resultaat te behalen. Twee dagen vooraf en de dag van de spoeling zelf een laxeermiddel nemen. Magnesiumsulfaat is goedkoop en te bestellen bij uw apotheker. 

 

‘s ochtends op de nuchtere maag, een half uur voor het ontbijt één groot glas met daarin opgelost één koffielepel Magnesiumsulfaat en de avond ervoor dit al mengen (in warm water is aangeraden, omdat het dan zeker goed opgelost is).

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_2bb6.jpg

Voeding aanpassen

2-3 dagen voor de spoeling en 2 dagen na de spoeling:

 

  1. Drink voldoende water > 2 liter per dag om het ontgiften te bevorderen.

  2. Gasvormende of moeilijk te verteren voeding vermijden: koolsoorten, komkommers, paprika’s, onrijpe vruchten, bonen, peulvruchten, bananen, meloenen.

  3. Vermijd ook: alcohol, niet-verse fruitsappenzwarte theegranen, wit brood in de ochtend kan welzuivelvlees (kleine portie  vette vis of kip kan wel, neem minder koffie, liever 1 tas dan 3 tassen

 

Neem dus lichte maaltijden, gestoomd en volgens de principes van Pascale Naessens en Montignac = een flinke portie groenten en dan KIEZEN: OF iets uit de groep koolhydraten: aardappelen, rijst, pasta. OF iets uit de groep proteïnen: peulvruchten, vlees, vis, ei KLEINE PORTIES hier, in voorbereiding op de spoeling liever weinig of geen dierlijke eiwitten.

De dag van de spoeling

Niets eten of drinken 2 uur voorafgaand aan de darmspoeling

Moet ik me per sé  voorbereiden op de darmspoeling?

Spoelingen zijn mogelijk zonder voorbereiding, maar hoe beter voorbereid: hoe efficiënter de spoeling en hoe kleiner de kans dat de spoeling meer tijd neemt dan de voorziene 45 minuten; wanneer de voorbereiding goed gebeurt lukt het om een volledige spoeling van de dikke darm te doen in deze tijd, tenzij er sprake is van een extra lange darm ‘dolichocolon’ genoemd.

 

Indien door omstandigheden de voorbereidingen niet optimaal hebben plaatsgevonden, en de spoeling meer tijd neemt wordt deze extra tijd aangerekend aan 1 euro per minuut.